Les millors cerveses per prendre a l’estiu

Les millors cerveses per prendre a l’estiu

Ara que fa calor, a La Gata Maula sovint ens pregunten quina cervesa és més refrescant. Tot i que és veritat que la millor cervesa és aquella que més t’agrada (hi ha qui ens demana La Pastry Stout de BdeGust mentre a fora estem a 30º), aquí explicarem aquells estils que més casen i són més consumits amb les temperatures altes. En tots els casos, trobarem punts en comú: un cos lleuger, una lleugera acidesa o amargor i poca graduació.

Mexican Lager

Tot i que els pobles precolombins ja fermentaven el blat de moro per fer-ne cervesa, no va ser a partir de 1860, amb l’arribada massiva de vienesos a Mèxic quan comença a produir-se una novíssima i molt de moda lager vienesa, però amb un ingredient local: el blat de moro. Aquest ingredient atorga al producte una lleugeresa i dolçor que manca a la lager europea d’estil vienès. Això, precisament, la fa ideal per prendre en llocs de climes càlids, o durant les tòrrides tardes d’estiu a casa nostra.

Session IPA

Una de les varietats més fàcils de beure, ja que es tracta d’una de les menys alcohòliques de totes les IPA (entre un 3’5% i un 5%). Es basen en la recepta de les cerveses Session, cerveses angleses, estacionals, que tenien per objectiu refrescar els treballadors durant els descansos de la feina o “session” sense que el seu rendiment se’n veiés afectat. Aquestes IPA es caracteritzen també per ser molt fresques, de cos lleuger i menys amargues que la majoria d’IPA.

Sour

Son cerveses procedents de la regió del Senna, conegudes també com a cerveses salvatges o de fermentació espontània. Les cerveses d’estil Sour no son cerveses amb el sabor tradicional o, si més no, amb el sabor que esperem a dia d’avui d’una cervesa.  La majoria estem acostumats a cerveses amargues i/o torrades, fruit del joc que ofereixen llúpols i malta. En canvi, l’elaboració d’aquest tipus de cervesa li confereix un sabor àcid, una mica sec,  i molt aromàtic. A diferència d’altres estils, aquí, en la majoria de casos parlem de cerveses de fermentació espontània i que juguen amb bacteris com els Lactobacillaceae o els Pediococcus. Una altra de les característiques generals d’aquest estil de cerveses és també la seva baixa graduació, que es troba entre un 3 i un 4% d’alcohol. Totes aquestes característiques, unides, la converteixen en una cervesa ideal per prendre durant l’estiu.

Saison

Aquesta és una cervesa tipus ALE que tradicionalment s’elaborava al nord de França i a la zona francòfona de Bèlgica, a la Valònia, durant l’hivern, per evitar que la fermentació lliure fes malbé el producte i, també, per donar feina als treballadors durant els mesos més tranquils. Les Saisons modernes acostumen a tenir entre un 5% i un 6% d’alcohol. En canvi, les tradicionals no passaven del 3% perquè el seu objectiu era refrescar, durant l’estiu, els camperols temporers, anomenats “saisonniers”. Les modernes són, a més i generalment, altament carbonatades, afruitades i fins i tot de vegades, si s’hi afegeixen espècies, una mica picants.

Les cerveses d’estiu de La Gata Maula

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.
You need to agree with the terms to proceed

1 × three =

keyboard_arrow_up
Fes-nos la teva comanda