La Cata Maula

La Cata Maula

El passat 21 d’abril vam celebrar la primera Cata Maula, una degustació de cerveses que, en aquest cas, va anar a càrrec de la Blanca i en Pablo, de BdeGust.

BdeGust va començar a caminar el 2019 a Caldes de Malavella, amb l’objectiu de millorar el seu entorn i la vida de les persones implicades en el projecte, comprometent-se fermament tan socialment com mediambiental. Tot i ser una empresa jove, el seu posicionament com a producte d’alta qualitat gastronòmica els ha portat a formar part de la carta de begudes dels millors restaurants de Catalunya, d’entre els que destaca El Celler de Can Roca.

La BdeBeer

Vam començar per la Weissbeer, la BdeBeer, una cervesa de blat molt suau, aromàtica i sense gluten.

Dins el projecte de BdeGust, aquesta cervesa està estretament lligada amb la Fundació Emys, que té per objectiu preservar el patrimoni natural. Amb ells, BdeGust s’encarrega de la repoblació d’abelles i insectes de la zona.

La BdeGust

La segona cervesa que vam tastar és la que porta per nom BdeGust, la primera cervesa que va produir l’empresa i la més coneguda arreu. Es tracta d’una cervesa d’estil Lager, un xic més torrada del que ho acostumen a ser les cerveses d’aquest estil, força aromàtica, d’una intensitat moderada i d’amargor poc persistent. És una cervesa molt rodona que combina amb qualsevol plat, ja que no n’emmascara el sabor però tampoc es queda curta.

És curiós que BdeGust comencés amb aquest estil, ja que fins fa poc les Lagers eren associades a les cerveses industrials. No obstant, poc a poc, els brewers han anat explorant aquest món i ja son un bon grapat els exemples de bones Lagers que trobem al mercat de les cerveses artesanes.

La BdeGust, també, va ser la que va obrir el camí de les col·laboracions amb d’altres empreses i associacions, en aquest cas es va apostar per la integració de les persones al mercat laboral. Actualment, col·laboren amb la Fundació Els Joncs els quals són els encarregats de posar les etiquetes a les ampolles i, més recentment, de recollir el llúpol del camp de Caldes de Malavella.

BdeGust Lager

L’AtreBida

La tercera de les cerveses de la degustació és l’AtreBida, una Hazy IPA, aromàtica, tèrbola i força llupolada, la més fresqueta i intensa de les que havíem provat fins ara. Les notes de fruita tropical i d’herba fresca es fan presents en un primer moment, donant pas a l’amargor del llúpol que la fa un pèl astringent. Malgrat tot, i seguint la filosofia de l’empresa, l’objectiu d’aquesta IPA és que sigui apta per a tots els paladars: especialment per aquells a qui agraden i estan acostumats a les cerveses amb molt de llúpol però també pensada per agradar aquells qui prefereixen menys intensitat.

El projecte que hi ha darrera l’Hazy IPA és una col·laboració amb Ad’Iniciatives Socials i el seu restaurant-escola Can Xapes.

atrebida Hazy IPA

La BdeBestial

Per acabar la degustació vam provar l’última de les incorporacions a la família, la BdeBestial, una Pastry Stout, feta amb ingredients tan especials com els crocantins de Galetes Trias o la xocolata de Xocolates Torres. Es tracta d’una cervesa dolceta, amb notes de cafè i avellana, especials per maridar amb els postres de xocolata i fruits secs. Tot i ser una stout, no és una cervesa pesada, en part perquè no utilitza llet ni derivats.

Aquesta cervesa està feta en col·laboració amb El Santuario Gaia, un centre de recuperació animal situat a Camprodon i fundat l’any 2012 que és el far i exemple de la majoria de centres de recuperació d’arreu del mon.

BdeBestial

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.
You need to agree with the terms to proceed

five × 2 =

keyboard_arrow_up
Fes-nos la teva comanda